marți, 16 decembrie 2008

"Arta mare, arta adevărată, e una creştină!" (Dan Puric)

Acesta este blogul Asociaţiei Studenţilor pentru Artă Creştină (A.S.A.C).

A.S.A.C s-a lansat pe data de 14 decembrie 2008 odată cu organizarea a două spectacole de teatru ale Companiei "Passe-Partout Dan Puric" insoţite de discutii libere cu actorii "Passe-Partout DP" dar si de prezentarea carţii "A treia Forţă. Romania Profundă" de către Ovidiu Hurduzeu, autor al cărtii alături de Mircea Platon.

Iniţiativa porneşte în urma conştientizării atat a situaţiei în care se află arta şi societatea contemporană, cat şi o conştientizare generală a nevoii de a o transfigura -lămurire datorată Domnului Dan Puric.

Într-o lume în care toţi oamenii aleargă să-şi asigure supravieţuirea personală, apare un om -Dan Puric- care ne vorbeşte despre Romania profundă, despre artistul creştin, despre neam şi despre aproapele care s-a jertfit pentru noi în închisorile comuniste.

Aşadar, A.S.A.C. îşi propune să contribuie la ceea ce, deşi ar trebui să numim normalitate, a devenit o alternativă : arta mare, prin urmare creştină şi mai ales invers.

Membrii asociaţiei se vor ocupa pentru început de organizarea unor evenimente artistice-creştine care vor fi anunţate din timp pe acest blog.

4 comentarii:

  1. Sper mult de tot sa apara evenimente cat mai repede, avem mare nevoie. Sper ca initiativa voastra sa fie inceputul unei adevarate miscari a tineretului crestin si icetul cu incetul sa se puna bazele unei treziri nationale.

    RăspundețiȘtergere
  2. IDEEA CA TREBUIE SA FIM URMARITI CA SA FIM APARATI!

    ESTE SIMILARA CU IDEA: "CA SA SE APERE PACEA TREBUIE SA INARMEZI CU CAT MAI MULTE ARME, GLOANTE, TANCURI, BOMBE ATOMICE..."

    E O ABERATIE

    CU CAT TI SE CUNOSC SLABICIUNILE CU ATIT ESTI MAI SLAB

    idea de ce cuprinde
    MATRIX-ul SI LIBERTATEA


    http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p37662052.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa va ajute Dumnezeu sa inmpliniti tot ceea ce va propuneti prin aceasta asociatie si sa treziti Romania dintr-un somn mult prea bolnavicios si vatamator pentru sufletul omului! De-abia astept sa vina vara si cu ea Dan Puric la Bistrita.Spor la munca Ana si Rave, din partea prietenei voastre Mia.

    RăspundețiȘtergere
  4. A si scuzati greseala de la "impliniti"...sunt cam adormita(somnul de vacanta)....Mia

    RăspundețiȘtergere